Ravioli spinazie ricotta

Ravioli spinazie ricotta is een heerlijk Italiaans gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Het is een combinatie van knapperige ravioli gevuld met een romige ricotta-spinazie vulling. Deze ravioli wordt geserveerd met een knapperige salade en een heerlijke tomatensaus.

Ingrediënten:

– 500 gram verse ravioli
– 500 gram ricotta
– 200 gram spinazie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel verse basilicum, gehakt
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel gerookte paprika
– 1/4 theelepel gedroogde oregano
– 1/4 theelepel gedroogde tijm

Voor de tomatensaus:

– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel gerookte paprika
– 1/4 theelepel gedroogde oregano
– 1/4 theelepel gedroogde tijm

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de ravioli toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

3. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 minuten.

4. Voeg de ricotta, basilicum, zout, peper, paprika, oregano en tijm toe en roer goed door. Laat de vulling afkoelen.

5. Verwarm de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

6. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.

7. Voeg de zout, peper, paprika, oregano en tijm toe en roer goed door. Laat de saus afkoelen.

8. Verdeel de ravioli over 4 borden. Voeg de ricotta-spinazievulling toe en verdeel de saus erover.

9. Serveer meteen.

Ravioli spinazie ricotta

Geef een reactie

Schuiven naar boven