Ramen vegetarisch

Ramen is een traditioneel Japans gerecht dat bestaat uit een kom met een bouillon, noedels en verschillende ingrediënten. In dit recept maken we een vegetarische ramen met een heerlijke, smaakvolle bouillon. We gebruiken shiitake-paddenstoelen, wortelen, uien, knoflook en verse kruiden om de smaak te versterken. De noedels worden gekookt in de bouillon en de ingrediënten worden toegevoegd voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 kopjes kippenbouillon
2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstwijnazijn
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 2 wortels, in dunne plakjes
– 4 shiitake-paddenstoelen, in dunne plakjes
– 2 eetlepels verse koriander, gehakt
– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
– 2 pakjes ramen-noedels

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenbouillon, sojasaus, rijstwijnazijn en sesamolie aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de knoflook, ui, wortels, shiitake-paddenstoelen, koriander en peterselie toe en laat het geheel 5 minuten koken.

3. Voeg de ramen-noedels toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Serveer de ramen met de bouillon en de ingrediënten. Geniet ervan!

Ramen vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven