Rakott krumpli

Rakott Krumpli is een traditioneel Hongaars gerecht dat bestaat uit aardappelen, kaas, spek en uien. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Het is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke, smakelijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor Rakott Krumpli.

Ingrediënten:

– 2 kg aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 200 g gerookt spek, in blokjes gesneden
– 200 g geraspte kaas
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de bloem, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de aardappelplakjes toe en roer goed om de aardappelen te bedekken met de boter-uien-spek-mengeling.

6. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak gedurende 30-35 minuten tot de aardappelen gaar zijn.

8. Serveer de Rakott Krumpli warm.

Rakott krumpli

Geef een reactie

Schuiven naar boven