Ragout rundvlees

Ragout rundvlees is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Franse stoofschotel die bestaat uit stukjes rundvlees, groenten en een saus gemaakt van wijn, bouillon en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram rundvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes gesneden

– 1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel bloem

– 1 kopje rode wijn

– 1 kopje runderbouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, wortels en bleekselderij toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg het rundvlees toe en bak het ongeveer 5 minuten mee.

3. Voeg de bloem toe en roer goed.

4. Voeg de wijn, bouillon, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer goed en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat het gerecht ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe.

6. Serveer de ragout met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Ragout rundvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven