Ragout kip champignons

Ragout kip champignons is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een heerlijke combinatie van kip, champignons en een saus van witte wijn, room en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 500 gram champignons
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje room
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes.

3. Snipper de uien en knoflook.

4. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de kip, uien en knoflook toe. Bak de kip en uien goudbruin.

5. Voeg de champignons toe en bak deze mee totdat ze zacht zijn.

6. Voeg de witte wijn, room, tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

8. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ragout kip champignons in ongeveer 20 minuten gaar.

9. Serveer de ragout kip champignons met een frisse salade. Eet smakelijk!

Ragout kip champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven