Rabo de toro is een traditionele Spaanse stoofschotel die wordt gemaakt met ossenstaart. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te bereiden is. In dit recept gebruiken we een combinatie van kruiden, groenten en wijn om een smaakvolle saus te maken. De ossenstaart wordt gekookt tot het zacht en sappig is, waardoor het een heerlijke maaltijd wordt.
Ingrediënten:
– 2 kg ossenstaart
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje rode wijn
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij en tomaten toe en bak de groenten 5 minuten.
3. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut.
4. Voeg de ossenstaart toe en bak deze aan alle kanten goudbruin.
5. Voeg de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.
6. Zet de ovenschaal in de oven en laat de rabo de toro 1,5 uur stoven.
7. Serveer de rabo de toro met rijst of aardappelpuree.