Rabarbercompote

Rabarbercompote is een heerlijk zoet en zuur dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte manier om de zoete smaak van rabarber te combineren met de zuurgraad van citroen. Met dit recept kun je een heerlijke rabarbercompote maken die je kunt serveren met ijs, yoghurt of als topping op een taart.

Ingrediënten:

– 500 gram rabarber
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe deze in een pan.

2. Voeg de citroensap, honing, suiker en boter toe en roer alles goed door elkaar.

3. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

4. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

5. Laat de compote afkoelen en serveer met ijs, yoghurt of als topping op een taart.

Rabarbercompote

Geef een reactie

Schuiven naar boven