Rabarbercake

Rabarbercake is een heerlijke, zoete traktatie die perfect is voor een zonnige zomerdag. Deze rabarbercake is gemaakt met een heerlijke, knapperige bodem en een zachte, zoete rabarberlaag. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken, dus waarom niet een poging wagen? Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 koppen bloem
– 1 kop suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kop koude boter
– 1 ei
– 1/2 kop melk
– 2 koppen rabarber, gesneden
– 1/2 kop suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei en de melk toe en kneed het deeg tot een bal.

5. Vet een bakvorm in en druk het deeg in de vorm.

6. Bak het deeg gedurende 15 minuten.

7. Meng de rabarber met de suiker en verdeel het over het gebakken deeg.

8. Bak de cake nog eens 25 minuten.

9. Laat de cake afkoelen en serveer.

Geniet van je heerlijke rabarbercake!

Rabarbercake

Geef een reactie

Schuiven naar boven