Quinoasalade is een heerlijke, gezonde en veelzijdige salade die je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag, of als een gezonde snack. Deze quinoasalade is gemaakt met komkommer, tomaat, avocado, koriander en een heerlijke citroen-olijfolie dressing. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.
Ingrediënten:
– 1 kopje quinoa
– 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
– 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
– 1 avocado, in kleine blokjes gesneden
– 1/4 kopje koriander, fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
2. Voeg de komkommer, tomaat, avocado en koriander toe aan de quinoa.
3. Meng de citroensap, olijfolie, zout en peper in een kom.
4. Giet de dressing over de salade en meng goed.
5. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud.