Quinoa hoofdgerecht

Quinoa is een gezond en veelzijdig ingrediënt dat een heerlijk hoofdgerecht kan maken. Het is een vezelrijke graansoort die een goede bron van eiwitten, vezels en mineralen is. Quinoa is ook een goede bron van plantaardige eiwitten, waardoor het een geweldige optie is voor vegetariërs en veganisten. In dit recept combineer ik quinoa met groenten, kruiden en een lekkere saus om een heerlijk hoofdgerecht te maken.

Ingrediënten:

– 1 kop quinoa
– 2 kopjes water
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje maïs
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oreganopoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kopje citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng de quinoa en het water aan de kook in een middelgrote pan. Laat het 10 minuten koken, of totdat de quinoa gaar is.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten.

4. Voeg de paprika, kikkererwten, maïs, komijnpoeder, paprikapoeder, oreganopoeder en zout toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de gekookte quinoa toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg het citroensap toe en roer nog eens goed door.

7. Verdeel het quinoa-mengsel over een ovenschaal en zet het 20 minuten in de oven.

8. Serveer het quinoa-mengsel warm met een salade of groenten.

Quinoa hoofdgerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven