Quiche lorraine frans

Quiche Lorraine is een klassieke Franse taart die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van een knapperige korst, een romige vulling en een smaakvolle topping. Deze quiche is een perfecte maaltijd voor een brunch of een licht diner. Hieronder volgt het recept voor Quiche Lorraine.

Ingrediënten:

– 1 kant-en-klaar deeg voor taartbodem
– 4 eieren
– 1 kopje melk
– 1/2 kopje room
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje gesneden bacon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Rol het deeg uit en leg het in een 9-inch taartvorm. Prik het deeg met een vork en bak het in de oven gedurende 10 minuten.

3. Klop de eieren, melk, room, kaas, zout en peper in een kom.

4. Verdeel de bacon over de taartbodem.

5. Giet de eiermengeling over de bacon.

6. Bak de quiche in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de quiche goudbruin is.

7. Laat de quiche afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Quiche lorraine frans

Geef een reactie

Schuiven naar boven