Quiche geitenkaas

Quiche geitenkaas is een heerlijk en smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een zondagse lunch of een avondmaaltijd. De combinatie van de romige geitenkaas met de knapperige korst maakt deze quiche een echte traktatie. Hieronder volgt het recept voor quiche geitenkaas.

Ingrediënten:

– 1 pakje bladerdeeg
– 200 gram geitenkaas
– 2 eieren
– 200 ml slagroom
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee een quichevorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

3. Bak de quichebodem in de oven gedurende 10 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

5. Meng de geitenkaas, eieren, slagroom, tijm, oregano, basilicum, zout en peper in een kom.

6. Voeg de ui en knoflook toe aan het mengsel en roer goed door.

7. Giet het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de quiche afkoelen en serveer warm.

Quiche geitenkaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven