Quiche gehakt

Quiche gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond of een weekendbrunch. Deze quiche gehakt is gevuld met een heerlijke combinatie van gehakt, ui, paprika, kaas en een kruidige tomatensaus. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 1 rode paprika, in kleine blokjes
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en paprika toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt ongeveer 10 minuten, of tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Vet een quichevorm in met boter en bekleed de bodem met het bladerdeeg.

6. Giet het gehaktmengsel in de quichevorm en strooi de geraspte kaas erover.

7. Bak de quiche in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de quiche afkoelen en serveer warm.

Quiche gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven