Puntpaprika vegetarisch

Puntpaprika’s zijn een heerlijke en veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke vegetarische maaltijd kunt maken met puntpaprika’s. Deze maaltijd is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 4 puntpaprika’s
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kikkererwten
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de puntpaprika’s in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat.

3. Snijd de uien en knoflook fijn en voeg toe aan de bakplaat.

4. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, tomatenblokjes, kikkererwten, tomatenpuree en citroensap toe en meng alles goed door elkaar.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Bak de groenten in de oven gedurende 20-25 minuten.

7. Serveer de puntpaprika’s met wat rijst of een salade.

Puntpaprika vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven