Pulled pork slowcooker

Pulled pork is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk in de slowcooker kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat je het gerecht ‘s ochtends kunt voorbereiden en ‘s avonds kunt genieten van een heerlijke maaltijd. In dit recept gebruiken we een slowcooker om de pulled pork te bereiden. We voegen ook een aantal kruiden toe om het gerecht extra smaak te geven.

Ingrediënten:

– 1 kg varkensvlees (schouder of rug)

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje appelazijn

– 1/2 kopje ketchup

– 1/4 kopje bruine suiker

– 1/4 kopje honing

– 1/4 kopje Worcestershire saus

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de slowcooker op laag.

2. Voeg het varkensvlees toe en voeg de uien, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout en peper toe.

3. Voeg de appelazijn, ketchup, bruine suiker, honing, Worcestershire saus en water toe.

4. Roer alles goed door elkaar en zet de slowcooker op hoog.

5. Laat het gerecht ongeveer 8 uur sudderen.

6. Haal het varkensvlees uit de slowcooker en verwijder de botten.

7. Gebruik twee vorken om het vlees in kleine stukjes te trekken.

8. Voeg het vlees terug toe aan de slowcooker en laat het nog een uur sudderen.

9. Serveer de pulled pork met wat brood of aardappelpuree.

Pulled pork slowcooker

Geef een reactie

Schuiven naar boven