Pulled pork bbq

Pulled pork BBQ is een heerlijke manier om een grote hoeveelheid varkensvlees te bereiden. Het is een eenvoudig recept dat veel smaak en sappigheid biedt. Het vlees wordt gekookt in een slow cooker of oven tot het zo zacht is dat het gemakkelijk uit elkaar valt. Vervolgens wordt het geroerd met een heerlijke BBQ-saus en geserveerd op een broodje of met een salade. Hieronder volgt het recept voor Pulled Pork BBQ.

Ingrediënten:

– 4-5 pond varkensschouder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels kruidnagel
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels uienpoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels chilipoeder
– 1 kopje BBQ-saus

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng alle kruiden in een kom en meng goed.

3. Bestrijk het varkensvlees met de kruidenmengsel.

4. Leg het varkensvlees in een ovenschaal en bedek met aluminiumfolie.

5. Bak het varkensvlees in de oven gedurende 4-5 uur.

6. Haal het varkensvlees uit de oven en laat afkoelen.

7. Gebruik twee vorken om het varkensvlees in kleine stukjes te trekken.

8. Voeg de BBQ-saus toe en roer goed.

9. Serveer op een broodje of met een salade.

Pulled pork bbq

Geef een reactie

Schuiven naar boven