Pulled beef

Pulled beef is een heerlijke manier om een stuk rundvlees te bereiden. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke smaak en een zachte, sappige structuur geeft. Het is een geweldige manier om een grote hoeveelheid vlees te bereiden, waardoor het ideaal is voor een feestelijke maaltijd. In dit recept wordt het vlees gekookt in een saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden, waardoor het een heerlijke smaak krijgt.

Ingrediënten:

– 2 kg runderlappen
– 2 uien, fijngesneden
– 4 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels chilipoeder
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2. Leg de runderlappen in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

4. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, bruine suiker, Worcestersaus en azijn toe en roer goed door.

5. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Giet het sausmengsel over de runderlappen in de ovenschaal en zet de schaal in de oven.

7. Bak de runderlappen in 1,5 uur gaar.

8. Haal de schaal uit de oven en laat het vlees afkoelen.

9. Gebruik twee vorken om het vlees in kleine stukjes te trekken.

10. Serveer de pulled beef met aardappelpuree of rijst.

Pulled beef

Geef een reactie

Schuiven naar boven