Pruimenchutney uitstekend

Pruimenchutney is een heerlijke, zoete en pittige saus die perfect past bij een verscheidenheid aan gerechten. Het is een geweldige manier om een saus te maken met een unieke smaak. Met deze recept kunt u een heerlijke pruimenchutney maken die perfect is voor het serveren bij een barbecue of als dip bij een kaasplank.

Ingrediënten:

– 500 gram pruimen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels bruine suiker
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snij de uien en knoflook fijn.

3. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze op een laag vuur gedurende 5 minuten.

4. Voeg de pruimen toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.

5. Voeg de azijn, bruine suiker, komijn, kurkuma, zout en peper toe en roer goed door.

6. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel de saus over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de saus gedurende 30 minuten.

8. Laat de saus afkoelen en serveer deze bij een barbecue of als dip bij een kaasplank.

Pruimenchutney uitstekend

Geef een reactie

Schuiven naar boven