Provençaalse roerbakgroenten

Provençaalse roerbakgroenten zijn een heerlijke manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Deze roerbakgroenten zijn gevuld met een mix van kruiden en specerijen die de smaak versterken. De groenten worden geroerd in olijfolie en kunnen worden geserveerd met een stukje vlees, vis of gegrilde kip. Dit recept is een eenvoudige manier om een smakelijke maaltijd te bereiden die vol zit met voedingsstoffen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 1 aubergine, in blokjes

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1 theelepel Provençaalse kruiden

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de paprika, courgette, aubergine en tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten.

5. Voeg de Provençaalse kruiden, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.

6. Laat de groenten nog 5-10 minuten bakken totdat ze gaar zijn.

7. Serveer de Provençaalse roerbakgroenten met een stukje vlees, vis of gegrilde kip.

Provençaalse roerbakgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven