Pozole

Pozole is een traditionele Mexicaanse maaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een soep gemaakt van maïs, varkensvlees, groenten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die eenvoudig te maken is en een geweldige manier is om met vrienden en familie te genieten. Hieronder volgt een recept voor pozole.

Ingrediënten:

– 2 kopjes maïs
– 2 kopjes gekookt varkensvlees
– 2 uien, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels chili poeder
– 2 theelepels zout
– 2 liter water

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, tomaten, knoflook, laurierblaadjes, komijn, oregano, chili poeder en zout toe. Roerbak de ingrediënten gedurende 5 minuten.

2. Voeg het varkensvlees toe en roerbak nog eens 5 minuten.

3. Voeg het water toe en breng het aan de kook.

4. Voeg de maïs toe en laat het geheel 20 minuten koken.

5. Serveer de pozole warm met wat extra chili poeder, oregano en laurierblaadjes.

Eet smakelijk!

Pozole

Geef een reactie

Schuiven naar boven