Pot au feu

Pot au feu is een klassieke Franse stoofpot die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het recept bestaat uit een selectie van verschillende groenten en stukken vlees die samen worden gekookt in een kruidige bouillon. De resulterende stoofpot is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor pot au feu.

Ingrediënten:

– 2 kg rundvlees (bijvoorbeeld ossenhaas, runderlappen of runderbouillon)

– 2 uien, geschild en gehalveerd

– 2 wortels, geschild en in plakjes gesneden

– 2 stengels selderij, in plakjes gesneden

– 2 aardappelen, geschild en in stukken gesneden

– 2 laurierblaadjes

– 2 takjes tijm

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels peper

– 2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg het vlees in een ovenschaal en bestrooi het met zout en peper.

3. Voeg de uien, wortels, selderij, aardappelen, laurierblaadjes, tijm en knoflook toe.

4. Giet de kippenbouillon over het vlees en de groenten.

5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven.

6. Laat de pot au feu 2 uur stoven.

7. Serveer de pot au feu met vers brood.

Pot au feu

Geef een reactie

Schuiven naar boven