Poon

Poon is een heerlijk visgerecht dat al eeuwenlang in de Caribische keuken wordt geserveerd. Het is een makkelijk te bereiden gerecht dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt de poon gebakken in een kruidige saus met knoflook, ui, paprika en tomaten. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 4 poonfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika en tomatenblokjes toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of totdat de ui glazig is.

3. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

4. Leg de poonfilets in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de poonfilets in een ovenschaal en giet de groenten en saus erover.

6. Bak de poon in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

7. Serveer de poon met rijst of aardappelen en een salade.

Poon

Geef een reactie

Schuiven naar boven