Ponzu is een Japanse saus die wordt gemaakt van sojasaus, rijstazijn, suiker, sesamolie en citroensap. Het is een zure, zoete en zoute saus die vaak wordt gebruikt als dip voor gefrituurde gerechten, als marinade voor vlees of als smaakmaker voor salades. In dit recept leer je hoe je een heerlijke ponzu-saus kunt maken.
Ingrediënten:
– 1/2 kopje sojasaus
– 1/4 kopje rijstazijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel sesamolie
– 2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze:
1. Meng de sojasaus, rijstazijn, suiker, sesamolie en citroensap in een kom.
2. Roer alles goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
3. Breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten koken.
4. Laat de saus afkoelen en giet het in een pot.
5. Bewaar de saus in de koelkast tot gebruik.
Je ponzu-saus is nu klaar om te gebruiken. Geniet ervan!