Pompoensoep kerrie

Pompoensoep met kerrie is een heerlijke, warme en voedzame maaltijd. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai kunt maken. De combinatie van de zoete pompoen met de pittige kerrie maakt deze soep een heerlijke maaltijd. Deze pompoensoep met kerrie is een perfecte manier om de herfst te vieren.

Ingrediënten:

– 1 grote ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 grote pompoen, in blokjes gesneden
– 4 koppen groentebouillon
– 1/2 kopje kokosmelk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

6. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met wat extra kokosmelk en wat verse koriander.

Pompoensoep kerrie

Geef een reactie

Schuiven naar boven