Pompoensoep gezond

Pompoensoep is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd. Het is een perfecte manier om de herfst te vieren en te genieten van de smaken van de seizoensgebonden groenten. Deze pompoensoep is een gezonde versie die je kunt maken met verse pompoen, uien, knoflook, kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 1 grote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 liter kippenbouillon
– 1 blik kokosmelk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en bestrooi met wat olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de pompoen zacht is.

3. Verwarm wat olijfolie in een grote soeppan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook gedurende 5 minuten, of totdat de uien zacht zijn.

4. Voeg de laurierblaadjes, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een minuut.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6. Voeg de geroosterde pompoen toe en laat het geheel 10 minuten koken.

7. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

8. Voeg de kokosmelk toe en warm de soep nog een paar minuten.

9. Serveer de soep met wat extra kokosmelk, verse kruiden en wat stukjes pompoen.

Geniet ervan!

Pompoensoep gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven