Pompoen vegetarisch

Pompoen is een heerlijk seizoensgebonden ingrediënt dat veel voedingsstoffen bevat. Het is een perfecte manier om een gezonde, vegetarische maaltijd te maken. In dit recept maken we een heerlijke pompoen-vegetarische maaltijd met een paar eenvoudige ingrediënten. We gebruiken pompoen, uien, knoflook, paprika, tomaten, olijfolie, kruiden en wat zout en peper. Dit gerecht is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Ingrediënten:

– 1 grote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, basilicum, tijm)
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bestrooi met de kruiden, zout en peper.

3. Bak de pompoen in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de pompoen zacht is.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de uien, knoflook, paprika en tomaten toe. Bak de groenten gedurende 5-7 minuten, of totdat ze zacht zijn.

5. Voeg de gebakken pompoen toe aan de groenten en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur staan.

6. Serveer de pompoen-vegetarische maaltijd met wat extra kruiden en olijfolie. Geniet ervan!

Pompoen vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven