Pommes gratin

Pommes gratin is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je zowel als bijgerecht als hoofdgerecht kunt serveren. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, kaas en kruiden die een smaakvolle maaltijd oplevert. Hieronder volgt het recept voor pommes gratin.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 kopjes melk
– 1 kopje geraspte kaas
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Roer tot het een glad mengsel is.

3. Voeg de melk toe en roer tot het een glad mengsel is.

4. Voeg de kaas, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer tot het een glad mengsel is.

5. Voeg de aardappelplakjes toe en roer tot ze goed bedekt zijn met het kaasmengsel.

6. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

7. Bak de pommes gratin gedurende 30-35 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Serveer de pommes gratin warm.

Pommes gratin

Geef een reactie

Schuiven naar boven