Pomelo is een heerlijke, zoete citrusvrucht die een lekkere toevoeging is aan veel gerechten. Het is een lekker en gezond alternatief voor andere citrusvruchten zoals sinaasappel en grapefruit. In dit recept maken we gebruik van pomelo om een heerlijke salade te maken.
Ingrediënten:
– 1 pomelo
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel honing
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje gehakte pijnboompitten
– 1/4 kopje gehakte walnoten
– 1/4 kopje gehakte amandelen
– 1/4 kopje gehakte kappertjes
– 1/4 kopje gehakte koriander
– 1/4 kopje gehakte basilicum
– 1/4 kopje gehakte peterselie
– 1/4 kopje gehakte knoflook
– 1/4 kopje gehakte ui
– 1/4 kopje gehakte tomaat
– 1/4 kopje gehakte paprika
– 1/4 kopje gehakte olijven
Bereidingswijze:
1. Schil de pomelo en verwijder de witte delen. Snijd de pomelo in kleine stukjes en zet deze apart.
2. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper in een kom. Roer goed om te combineren.
3. Voeg de gehakte pijnboompitten, walnoten, amandelen, kappertjes, koriander, basilicum, peterselie, knoflook, ui, tomaat, paprika en olijven toe aan de kom met de dressing. Roer goed om te combineren.
4. Voeg de stukjes pomelo toe aan de salade en roer goed om te combineren.
5. Serveer de salade direct of laat de salade een paar uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.