Polpette

Polpette, ook wel gehaktballetjes genoemd, zijn een klassiek Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes gemaakt van varkensvlees, rijst, ui, knoflook, eieren, peterselie, kaas en broodkruimels. Deze ingrediënten worden gemengd en vervolgens in kleine balletjes gevormd. De balletjes worden vervolgens gebakken in olijfolie totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Polpette zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht met een salade of pasta. Hier volgt het recept voor polpette.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensgehakt
– 1 kopje rijst
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eieren
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/2 kopje broodkruimels
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng het gehakt, de rijst, de ui, de knoflook, de eieren, de peterselie, de kaas en de broodkruimels in een grote kom.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

5. Bak de balletjes in de olijfolie goudbruin en knapperig.

6. Leg de balletjes op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de balletjes in de oven gedurende 10-15 minuten.

7. Serveer de polpette warm met een salade of pasta.

Polpette

Geef een reactie

Schuiven naar boven