Poffertjes zelfrijzend bakmeel

Poffertjes zijn een heerlijk Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Ze zijn licht, luchtig en heerlijk zoet. Met dit recept kun je poffertjes maken met zelfrijzend bakmeel, waardoor je een heerlijk gerecht krijgt dat je helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 50 gram boter

– 2 eetlepels suiker

– Snufje zout

– Boter om in te vetten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de suiker en het zout toe.

3. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan het bakmeel.

4. Klop de eieren los en voeg deze toe aan het bakmeel.

5. Voeg de melk toe en meng alles goed door elkaar.

6. Vet een poffertjespan in met boter en verwarm deze op middelhoog vuur.

7. Schep een lepel van het beslag in de pan en bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.

8. Haal de poffertjes uit de pan en leg ze op een bord.

9. Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en serveer ze direct.

Eet smakelijk!

Poffertjes zelfrijzend bakmeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven