Poffertjes zijn een heerlijk Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een luchtig, klein pannenkoekje dat wordt gebakken in een speciale poffertjespan. Poffertjes zijn heerlijk met poedersuiker, stroop of boter. In dit recept leer je hoe je zelf poffertjes kunt maken.
Ingrediënten:
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels suiker
– 1/2 theelepel zout
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 50 gram boter
– Boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
2. Voeg de eieren, melk en boter toe en meng alles goed.
3. Verwarm de poffertjespan en vet deze in met boter of olie.
4. Giet een klein beetje beslag in de pan en bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
5. Serveer de poffertjes met poedersuiker, stroop of boter.
Eet smakelijk!