Pletskeskoek

Pletskeskoek is een traditioneel Belgisch gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtige, zoete koek die wordt gebakken met bloem, suiker, boter, eieren en kruiden. De koek is heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt het recept voor het maken van pletskeskoek.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram suiker
– 250 gram boter
– 4 eieren
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels kruidnagel
– 2 theelepels nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, boter, eieren en kruiden in een kom en kneed het tot een glad deeg.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 1 cm.

4. Steek met een koekvormpje ronde koekjes uit het deeg.

5. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Pletskeskoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven