Pizza carbonara

Pizza carbonara is een heerlijke Italiaanse pizza die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van de klassieke carbonara-saus met de smaak van pizza. Deze pizza is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Met de volgende stappen kun je deze heerlijke pizza maken.

Ingrediënten:

– 1 pizza bodem
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eieren
– 200 gram spek
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak het spek in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de knoflook en ui toe en bak totdat de ui glazig is.

3. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met oregano, basilicum, zout en peper. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Leg de pizza bodem op een bakplaat en bestrijk met de tomatensaus.

5. Verdeel de geraspte kaas en het spek over de pizza.

6. Klop de eieren los en giet over de pizza.

7. Bak de pizza in de oven gedurende 15-20 minuten totdat de kaas goudbruin is.

8. Serveer de pizza warm met wat extra oregano en basilicum.

Eet smakelijk!

Pizza carbonara

Geef een reactie

Schuiven naar boven