Pittige franse uiensoep

Pittige Franse uiensoep is een heerlijke, smaakvolle soep die een geweldige maaltijd maakt. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt geserveerd in restaurants en thuis. Deze soep is gemaakt met uien, knoflook, witte wijn, kruiden en een klein beetje cognac. Deze ingrediënten samen maken de soep een heerlijke, pittige maaltijd. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke Franse uiensoep.

Ingrediënten:

– 4 grote uien, in dunne plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen kippenbouillon
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/4 theelepel peper
– 1 eetlepel cognac
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon, witte wijn, tijm, rozemarijn en peper toe en roer goed.

3. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de cognac toe en roer goed. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de peterselie toe en roer goed.

6. Serveer de soep warm met een stukje stokbrood.

Pittige franse uiensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven