Pitabroodje

Pitabroodjes zijn een heerlijke manier om een snelle maaltijd te maken. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept leer je hoe je een heerlijk pitabroodje kunt maken met een knapperige korst en een smakelijke vulling.

Ingrediënten:

– 2 pitabroodjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 200 gram gehakt
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel azijn
– 1 eetlepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg het gehakt toe en bak het rul.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker, azijn en oregano toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Leg de pitabroodjes op een bakplaat en verdeel de vulling erover.

8. Bak de pitabroodjes in de oven gedurende 10-15 minuten.

9. Serveer de pitabroodjes met wat extra kruiden en een salade.

Eet smakelijk!

Pitabroodje

Geef een reactie

Schuiven naar boven