Pita met kip en groenten is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte manier om je dagelijkse portie groenten te eten, terwijl je ook geniet van de smaak van kip. Deze pita is gevuld met kip, paprika, ui, knoflook en een heerlijke yoghurtdressing. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.
Ingrediënten:
– 2 kipfilets
– 2 pita’s
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 ui, in ringen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
Voor de yoghurtdressing:
– 1/2 kop Griekse yoghurt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de kipfilets op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper. Bak de kip in de oven gedurende 20 minuten.
3. Verwarm intussen de pita’s in de oven.
4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, paprika en knoflook toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.
5. Meng de ingrediënten voor de yoghurtdressing in een kom.
6. Snijd de kip in kleine stukjes.
7. Vul de pita’s met de kip, groenten en yoghurtdressing.
8. Serveer de pita’s meteen.