Piperade

Piperade is een klassieke Spaanse saus die wordt gemaakt met paprika, ui, knoflook en tomaten. Het is een heerlijke saus die perfect is voor het serveren met vlees, vis of gegrilde groenten. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor piperade.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 rode paprika’s, in blokjes

– 2 tomaten, in blokjes

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika, tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak nog een paar minuten.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Laat de saus afkoelen en serveer.

Piperade

Geef een reactie

Schuiven naar boven