Pilaf perzik

Pilaf perzik is een heerlijk, smaakvol gerecht dat een perfecte combinatie is van zoete perziken, kruidige kruiden en kleurrijke groenten. Het is een gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke maaltijd oplevert. In dit recept worden perziken, kruiden en groenten gecombineerd met rijst om een smakelijke pilaf te maken. Het is een gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmatirijst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 kopjes kippenbouillon

– 2 kopjes gesneden perziken

– 1/2 kopje gesneden wortelen

– 1/2 kopje gesneden paprika

– 1/2 kopje gesneden courgette

– 1/4 kopje gesneden peterselie

– 1/4 kopje gesneden koriander

– 1/4 kopje gesneden amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de rijst toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6. Voeg de perziken, wortelen, paprika, courgette, peterselie, koriander en amandelen toe en roer goed.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

8. Verdeel de pilaf over een ovenschaal en bak in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer warm of koud.

Pilaf perzik

Geef een reactie

Schuiven naar boven