Pilaf perzik paprika

Pilaf perzik paprika is een heerlijke, kleurrijke maaltijd die perfect is voor een zomerse avond. Het is een combinatie van kleurrijke groenten, zoete perziken en kruidige kruiden. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Je kunt het als hoofdgerecht serveren of als bijgerecht bij een barbecue. Hier volgt het recept:

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 2 perziken, in blokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 kopje rijst

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de paprika, perziken, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder en zout toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de rijst toe en roer goed om.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat de rijst 15-20 minuten zachtjes koken.

6. Roer af en toe om.

7. Voeg de peterselie toe en roer goed om.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer warm.

Pilaf perzik paprika

Geef een reactie

Schuiven naar boven