Pieterman

Pieterman is een heerlijk visgerecht dat vaak wordt geserveerd in de Nederlandse keuken. Het is een makkelijk te bereiden gerecht dat bestaat uit pietermanfilets, uien, knoflook, witte wijn, tomatenpuree, olijfolie en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd of als bijgerecht. Hieronder volgt het recept voor pieterman.

Ingrediënten:

– 4 pietermanfilets
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1/2 kopje witte wijn
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenpuree, oregano, tijm, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

5. Leg de pietermanfilets in een ovenschaal en giet het uienmengsel erover.

6. Bak de pieterman in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

7. Serveer de pieterman met een salade of aardappelen.

Pieterman

Geef een reactie

Schuiven naar boven