Phulauri

Phulauri is een traditioneel Indisch gerecht dat wordt gemaakt met gefrituurde deegballetjes die worden geserveerd met een saus van yoghurt en tamarinde. Het is een heerlijk gerecht dat zowel als snack als als bijgerecht kan worden geserveerd. Hieronder volgt een recept voor phulauri.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gezeefde bloem
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel gedroogde mango poeder
– 1/2 theelepel chili poeder
– 1/4 kopje water
– 1/4 kopje olie
– 1 kopje yoghurt
– 2 eetlepels tamarinde pasta
– 2 eetlepels suiker
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, komijnpoeder, korianderpoeder, mango poeder en chili poeder in een kom.

2. Voeg het water en de olie toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Verdeel het deeg in kleine balletjes en rol ze uit tot dunne plakjes.

4. Verwarm de olie in een pan en bak de plakjes goudbruin.

5. Meng de yoghurt, tamarinde pasta, suiker en zout in een kom.

6. Voeg de gefrituurde plakjes toe aan de yoghurt saus en roer goed.

7. Serveer de phulauri warm met de yoghurt saus.

Phulauri

Geef een reactie

Schuiven naar boven