Peultjes vegetarisch

Peultjes zijn een heerlijke en gezonde manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. In dit recept worden de peultjes gecombineerd met een aantal andere ingrediënten om een heerlijk vegetarisch gerecht te maken. Het is een eenvoudig en snel te bereiden maaltijd die perfect is voor een weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram peultjes
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel chili poeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de peultjes en verwijder de uiteinden.

3. Leg de peultjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bestrooi met de komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout, peper en chili poeder.

5. Rooster de peultjes in de oven gedurende 20 minuten.

6. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe.

7. Bak de uien en knoflook gedurende 5 minuten.

8. Voeg de geroosterde peultjes toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten.

9. Serveer de peultjes met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Peultjes vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven