Peultjes indisch

Peultjes Indisch is een heerlijk gerecht dat veel in Nederlandse huishoudens wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit peultjes, uien, knoflook, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke peultjes Indisch kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram peultjes
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de peultjes toe. Kook de peultjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de peultjes af en laat ze afkoelen.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn.

4. Voeg de tomaten, kurkuma, komijn, kerriepoeder, chilipoeder, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

5. Voeg de gekookte peultjes toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het peultjesmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer het gerecht warm met rijst of naanbrood.

Peultjes indisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven