Persillade

Persillade is een Franse kruidenmengeling die vaak wordt gebruikt om vlees, vis en gevogelte te marineren. Het is een mengsel van gehakte peterselie, knoflook, olijfolie, zout en peper. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke smaak aan je gerechten geeft. Hieronder volgt een recept voor persillade.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 1 teentje knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel versgemalen peper

Bereidingswijze:

1. Meng de gehakte peterselie, knoflook, olijfolie, zout en peper in een kom.

2. Roer alles goed door elkaar totdat het een homogene massa is.

3. Breng de persillade aan op het vlees, vis of gevogelte dat je gaat marineren.

4. Laat het vlees, vis of gevogelte minstens een uur marineren in de persillade.

5. Bak het vlees, vis of gevogelte vervolgens zoals je gewend bent.

Et voilà! Je hebt nu een heerlijk gerecht met een heerlijke smaak van persillade. Geniet ervan!

Persillade

Geef een reactie

Schuiven naar boven