Pepesan makreel

Pepesan makreel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Indonesisch gerecht dat wordt bereid met verse makreel, kokosmelk, pepers, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, romige saus met een kruidige smaak. Dit recept is een eenvoudige manier om deze smaakvolle maaltijd te bereiden.

Ingrediënten:

– 2 makreelfilets

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 rode peper, gehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 blik kokosmelk

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel geroosterde sesamolie

– 1 eetlepel geroosterde pinda’s

– 1 eetlepel geroosterde kokos

– 1 eetlepel geroosterde cashewnoten

– 1 eetlepel geroosterde amandelen

– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

– 1 eetlepel geroosterde gember

– 1 eetlepel geroosterde ui

– 1 eetlepel geroosterde knoflook

– 1 eetlepel geroosterde chilipepers

– 1 eetlepel geroosterde tomaten

– 1 eetlepel geroosterde paprika

– 1 eetlepel geroosterde koriander

– 1 eetlepel geroosterde lente-uitjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, rode peper, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en bak deze gedurende 1-2 minuten.

2. Voeg de makreelfilets toe en bak deze gedurende 3-4 minuten aan elke kant.

3. Voeg de kokosmelk toe en laat het gerecht 5-7 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de citroensap, sesamolie, pinda’s, kokos, cashewnoten, amandelen, sesamzaadjes, gember, ui, knoflook, chilipepers, tomaten, paprika, koriander en lente-uitjes toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het gerecht nog 5-7 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de pepesan makreel met rijst of een andere warme groente.

Pepesan makreel

Geef een reactie

Schuiven naar boven