Penne arrabiata

Penne arrabiata is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat bekend staat om zijn pittige smaak. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een heerlijke maaltijd die je met een paar ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor penne arrabiata.

Ingrediënten:

– 500 gram penne pasta

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel gedroogde chilipeper

– 1 theelepel oregano

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje olijven, gehalveerd

– 1/4 kopje kappertjes

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de tomatenpuree, chilipeper, oregano, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 2 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de olijven en kappertjes toe en roer goed. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.

5. Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Penne arrabiata

Geef een reactie

Schuiven naar boven