Pelmeni

Pelmeni zijn een traditioneel gerecht uit Rusland en Oost-Europa. Het zijn kleine deegballetjes gevuld met vlees, kaas of andere ingrediënten. Ze worden gekookt in kokend water en geserveerd met zure room, boter of andere sauzen. In dit recept leer je hoe je zelf pelmeni kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 200 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
– 1 eetlepel dille, fijngehakt
– 1 eetlepel zure room
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, eieren, olijfolie en zout in een kom tot een stevig deeg. Kneed het deeg vervolgens 10 minuten.

2. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne lap.

3. Meng het gehakt, de ui, knoflook, peterselie en dille in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.

4. Neem een stuk deeg en snijd het in kleine rondjes. Leg een theelepel van het gehaktmengsel in het midden van elk rondje. Vouw de rondjes dubbel en druk de randen goed aan.

5. Kook de pelmeni in kokend water gedurende 5-7 minuten.

6. Serveer de pelmeni met zure room, boter en eventueel extra kruiden.

Eet smakelijk!

Pelmeni

Geef een reactie

Schuiven naar boven