Pejeh

Pejeh is een traditionele Iraanse gerecht dat wordt gemaakt met gebakken kip, rijst, kruiden en saus. Het is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te maken is en een geweldige manier is om de smaken van Iraanse keuken te ervaren. In dit recept leer je hoe je een heerlijke pejeh kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kip, in stukken gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels yoghurt

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels gehakte peterselie

– 2 kopjes rijst

– 2 kopjes water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, yoghurt, citroensap en gehakte peterselie toe en roer goed.

5. Voeg de kip toe en bak totdat deze gaar is.

6. Voeg de rijst toe en roer goed.

7. Voeg het water toe en breng aan de kook.

8. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

9. Verplaats het gerecht naar een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten.

10. Serveer de pejeh met wat extra gehakte peterselie.

Pejeh

Geef een reactie

Schuiven naar boven