Pavlova taart

Pavlova taart is een heerlijke, luchtige en romige desserttaart die perfect is voor elke speciale gelegenheid. Het is een combinatie van een knapperige meringue-bodem, een romige vulling en vers fruit. Deze taart is een geweldige manier om een feestelijke toets aan je maaltijd toe te voegen. Hier volgt een recept voor een heerlijke pavlova taart.

Ingrediënten:

– 4 eiwitten

– 1 kopje suiker

– 1 theelepel witte azijn

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje poedersuiker

– 1/2 kopje slagroom

– 1/2 kopje vers fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Klop de eiwitten in een schone, droge kom totdat ze stijf zijn.

3. Voeg de suiker, azijn, vanille-extract en zout toe en klop nog een paar minuten.

4. Voeg de poedersuiker toe en klop nog een paar minuten.

5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het eiwitmengsel erover.

6. Bak de pavlova in de oven gedurende ongeveer 1 uur.

7. Laat de pavlova afkoelen.

8. Klop de slagroom totdat het stijf is.

9. Verdeel de slagroom over de pavlova.

10. Verdeel het vers fruit over de pavlova.

11. Serveer de pavlova taart.

Geniet van je heerlijke pavlova taart!

Pavlova taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven