Pavlova kerst

Pavlova is een heerlijk dessert dat perfect is voor de feestdagen. Deze Pavlova Kerst is een heerlijke combinatie van een knapperige meringue, een romige vulling en vers fruit. Het is een geweldige manier om de feestdagen te vieren met een lekker dessert.

Ingrediënten:

– 4 eiwitten

– 1 kopje suiker

– 1 theelepel witte azijn

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/2 theelepel zout

– 1 kopje slagroom

– 1/2 kopje poedersuiker

– 1/2 kopje gemengd vers fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Klop de eiwitten met een mixer totdat ze stijf zijn. Voeg dan de suiker, azijn, vanille-extract en zout toe en klop nog een paar minuten.

3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg het eiwitmengsel erop. Maak een kom in het midden en bak de Pavlova gedurende 1 uur. Laat het vervolgens afkoelen.

4. Klop de slagroom met de poedersuiker totdat het stijf is.

5. Vul de kom in het midden van de Pavlova met de slagroom en vers fruit.

6. Serveer de Pavlova Kerst meteen. Geniet ervan!

Pavlova kerst

Geef een reactie

Schuiven naar boven